Gratulerer til Eikanger-Bjørsvik Musikklag!

(2017-02-04) I helga går NM Brass av stabelen i Bergen. Tidlegare i kveld vart det klart at Eikanger-Bjørsvik Musikklag (EMBL) vann elitedivisjonen og vart noregsmeistrar for 17. gong.

Dirigenten vår, Ben Hirons, kan dermed titulere seg som dobbel Noregsmeistar etter at han også var med og tok seieren i fjor.

Det er tett i toppen i brass-Noreg og EMBL vann med knappast mogleg margin.

NMF skriv at EMBL hadde ei flott framføring av pliktnummeret på fredagskvelden, noko som resulterte i 95 av 100 moglege poeng. Og i sjølvvaldavdelinga tidlegare i dag ga dei dommarar og publikum kollektiv bakoversveis og vart lønna med knallsterke 97 poeng for si framføring av «Fraternity» av Deleruyelle.

At det er tett i toppsjiktet har vi sett tidlegare, og Stavanger Brass Band ble kun slått med skarve 0.25 poeng! Med Manger Musikklag på tredjeplass vart dei tre topplasseringane besatt av samme band som i fjor.

Vi gratulerer Ben og resten av korpset!