Litt historie
    - Grautauser og nataknekkar
    - Kampsong for korpset

Kampsong for korpset

Som dei fleste veit er det Asle Aanes som komponerte "Tangingen" i høve at det vart kjøpt inn nye instrument og uniformar i 1975. Instrumenta kom og vart innspela med "Tangingen".

Oddgeir Øren fortel fylgjande historie om songteksten som vart laga til marsjen:
Sommaren etter at instrumenta var innkjøpt, skulle korpset på stevne til Florø. Då kom det ynskje om at korpset skulle ha "kampsangar".

For å komme i det skikkeleg kreative hjørnet så tok Asle og eg ferga frå Tangen til Kaupanger tur/retur. Vi kom heimatt med teksten til "Tangingen" slik den føreligg i dag, i tillegg til ein til.

Og teksten til "Tangingen" er slik:

Tangingar er vi
Stolte folk frå Indre Sogn
Vi tek oss nok en fest
Då går det meir enn egg og flesk.
Når natta faller på
Går dei stolte gule-blå
På marsj mot høge mål
Som dei håpar snart å nå.